top of page

מרק כרובית וברוקולי

  • תמונת הסופר/ת: Adi Hemo
    Adi Hemo
  • 16 בדצמ׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

מרק ירוק שמקבל את הגוון שלו מהברוקולי. מרק מנחם של חורף עם הפרחים היפים של הטבע, הכרובית והברוקולי.

העולם מחולק לשניים, אלו שאוהבים מרקים טחונים ואלו וממש סולדים מהם. כמובן כל מרק טחון אפשר להכין בגרסה לא טחונה, אני אוהבת בגרסאות מרקים לא טחונים לחתוך את הירקות קטן יחסית כדי שבכל כף יתקבלו מספר ירקות. אז את הבצל חותכת דק מאוד, את פרחי הכרובים והברוקולי אחתוך לפרחים קטנים קטנים, גם את הקישוא לקוביות קטנטנות.

כשאני עושה מרק טחון אני פחות מתעכבת על זה, ולכן אלו גם מרקים לדעתי מהירים יותר, פחות מקפידה עם גודל, על חיתוך, הכל הולך להיטחן.


אז תוך שעתיים וחצי סה"כ יש לכם מרק מנחם של חוף בטעם משגע.

בואו נתחיל




מצרכים:

1 בצל 2 שיני שום חתיכת שורש סלרי חצי גזר חופן עלי סלרי 1 ענף ברוקולי 1 כרובית קטנה 1 קישוא בינוני 5 כפות שמן/ שמן זית כף מלח חצי כפית פלפל שחור טחון 2 כפיות אבקת מרק עוף (בשרי או פרווה) 1.4 ליטר מים פושרים

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת כל הירקות. קוצצים בצל, חותכים שום לפרוסות, מגרדים שורש סלרי וחצי גזר, ושוטפים וחותכים עלי סלרי. את הכרובית והברוקולי מפרידים לפרחים קטנים וחותכים אותם לגודל הרצוי, ואת הקישוא לקוביות.

בסיר שמים את השמן ומתחילים לחמם. שמים תחילה את הבצל, שורש הסלרי ואת הגזר ומטגנים אותם על אש לא גבוהה מידי עד שהבצל נעשה שקוף. לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים את הכל יחד איתו דקה נוספת. מוסיפים את הקישוא, הברוקולי והכרובית לסיר ומערבבים את הכל יחד ונתנים טיגון בצורה זו עוד דקה.


מוסיפים את המים, עלי הסלרי הקצוצים ומטבלים עם מלח, פלפל ואבקת מרק עוף - מערבבים. לאחר הגעה לרתיחה ניתן להוריד את האש ולבשל במשך כשעה. לאחר שכל הירקות מבושלים, ניתן לטחון את המרק.


בתאבון! :)
















Comentários


כדי שלא תפספסו אף מתכון

הירשמו וקבלו עדכונים כשעולה מתכון חדש

תודה שנרשמת!

© כל הזכויות שמורות לעדי חמו

bottom of page