טארט שקדים אפרסקים עם קראמבל
- Adi Hemo
- 27 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
טארט שקדים ואפרסקים עם קראמבל, שילוב מושלם של פרי עם בצק פריך וקרם שקדים משגע

מצרכים:
לקלתית: 100 גרם חמאה 50 גרם זוכר 210 גרם קמח חצי כפית אבקת אפייה גרידת קליפה מחצי לימון 1 ביצה
לקרם השקדים: 225 גרם חמאה |225 גרם בוכר 225 גרם שקדים טחונים 3 ביצים 1.5 כפות קורנפלור 1 כפית תמצית וניל
למילוי:
1 וחצי קופסאות שימורים של אפרסק מקולף
לקראמבל: 45 גרם שקדים טחונים 45 גרם קמח 30 גרם אבקת סוכר 30 גרם חמאה
לקישוט: שקדים פרוסים סוכר חום
אופן ההכנה:
לקלתית: במעבד מזון שמים את כל החומרים חוץ מהביצה ומעבדים, לאחר שהתקבלה תערובת של פירורים דקים מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
לקרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר על קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים כ2 דקות. מוסיפים את השקדים והקורנפלור וממשיכים לערבל במהירות איטית- בינונית עד בליעתם בתערובת. לבסוף מוסיפים תמצית וניל ומערבבים עוד כדקה עד תערובת אחידה.
משטחים את הבצק של התחתית על תבנית ומעל שמים את קרם השקדים, מעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים את הקראמבל: מערבבים יחד את כל החומרים עד לבצק פירורי.
מחממים תנור ל160 מעלות.
חותכים את האפרסקים ומניחים על מלית השקדים , מפזרים מעל את הקראמבל, לאחר מכן מעט סוכר חום ואז שקדים פרוסים.
מכניסים לתנור ל55 דקות. יש לצנן לחלוטין ולהכניס למקרר ללילה לפני שחותכים.



תגובות