עוגיות צ'דר, גאודה ושומשום
- Adi Hemo
- 7 בפבר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
את העוגיות האלו אתם לא תפסיקו לנשנש!
עוגיות גבינה ושומשום ממכרות, שאת הגבינות שבהם אפשר להחליף בגבינות קשות אחרות כמו צהובה/ פרמז'ן ומה שאוהבים.
עוגיות צ'דר, גאודה ושומשום, בואו נתחיל:

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה 5 כפות שמן זית 10 גרם מלח 10 גרם סוכר
2 ביצים 4 כפות מים 150 גרם גבינת צ'דק מגורדת דק 50 גרם גבינת גאודה/ פרמז'ן מגורדת דק 500 גרם קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כפית פפריקה מתוקה רבע כפית פלפל שחור טחון דק 50 גרם שומשום
לציפוי: מים שומשום (שומשום שחור/ קצח - מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
מערבבים יחד במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, זמן זית ומלח, לאחר איחוד מוסיפים את הביצים והמים. מוסיפים את יתרת החומרים עד תערובת אחידה. אם קשה לגבש את התערובת לבצק אחיד, להוסיף עוד מעט מים.
מכינים מבצק הגבינות גלילים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא שעה- שעה וחצי.
מחממים תנור ל170 מעלות. מכינים קערה עם מים וכלי לשומשום. מוציאים את הגלילים מהמקפיא טובלים כל גליל במים ואז בשומשום, ומעבירים לקרש חיתוך ופורסים בעזרת סכין חדה כל גליל לפרוסות ברוחב *עד* חצי ס"מ. את העיגולים מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לאפייה בתנור בין 10-12 דקות.
תתכוננו להתמכר!



תגובות