top of page

עוגת תפוזים ושקדים בחושה

  • תמונת הסופר/ת: Adi Hemo
    Adi Hemo
  • 14 בדצמ׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עוגת תפוזים ושקדים עשירה, עסיסית, פשוטה לכנה ומהירה וטעימה בטירוף! אגב גם פרווה לכל השומרים :)


עוגת תפוזים ושקדים עסיסית

המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק גדולה או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.


מצרכים:

3 ביצים L

200 גרם סוכר כפית תמצית וניל קורט מלח כפית גרידת תפוז (אפשר גם לימון) 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט או מבקבוק)

½ כוס שמן

210 גרם קמח (1 כוס מדידה)

100 גרם שקדים טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית אבקת אפייה


לסירופ:

⅔ כוס מים ⅔ כוס סוכר ⅓ כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד תערובת תפוחה ובהירה, במהלך ההקצפה מוסיפים את קליפת התפוז או הלימון ולאחר מכן תוך כדי ההקצפה לשפוך את השמן ואת המיץ לתערובת בזרם דק עד איחוד החומרים. מפסיקים את פעילות המיקסר, ושמים בקערה קמח מנופה, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומקפלים עד תערובת אחידה.

משמנים תבניות ומכניסים לתנור לאפייה של כ35 דקות.


מכינים את הסירופ: שמין בקלחת/ סיר את החומרים, על אש בינונית עד המסת הסוכר ורתיחה של המים, לאחר מכן משאירים את הסיר על אש קטנה כ15 דקות.


בצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ מספר פעמים.


**אפשר להחליף את התפוזים בפרי הדר אחר, כמו לימון לדוגמא, ותצא עוגה משגעת בטעמים קצת שונים





פוסטים אחרונים

תגובות


כדי שלא תפספסו אף מתכון

הירשמו וקבלו עדכונים כשעולה מתכון חדש

תודה שנרשמת!

© כל הזכויות שמורות לעדי חמו

bottom of page