שניצל אפוי
- Adi Hemo
- 16 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
לפעמים אין לי כוח לטגן, לא רוצה את הריח של הטיגון בכל הבית, את השמן, את שטיפת המחבת. אז מצאתי את עצמי מכינה שניצלים בתנור, שמן בתחתית שמן מעל, כמו טיגון רק בלי הרבה בלאגן.
את הבלילה של הביצים שדרגתי כי רציתי ליצור עסיסיות שתישמר גם לימים שאני לוקחת אוכל לעבודה וצריכה לחמם אותו פעם נוספת ולאו דווקא לאכול טרי.
אז בואו נכין

מצרכים:
700 גרם בערך של חזה עוף נקי ומסודר לבלילת הביצים: 2 ביצים L כף וחצי סויה כפית וחצי מיונז חצי כפית חרדל דיז'ון רבע כפית פפריקה מתוקה מלח
לציפוי: פירורי לחם/ פנקו / מעורבב שומשום
ספרי שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות (טורבו). מכינים תבנית תנור עם נייר אפייה ומרססים עליה תרסיס שמן.
ממליחים את חזה העוף משני הצדדים במלח. מכינים את בלילת הביצים, מערבבים יחד את כל מרכיבי בלילה. בקערה נפרדת שמים את מרכיבי הציפוי ומערבבים.
שמים את כל חזה העוף הממולח בתוך קערת בלילת הביצים ומערביים עד שכולם מכוסים בבלילה. מצפים את השניצלים בציפוי פירורי הלחם ומניחים על התבנית. לאחר סיום מרססים מעליהם עוד תרסיס שמן ומכניסים לתנור למשך כ25 דקות, עד שקיבלו צבע יפה אבל לשים לב לא להגזים כי אז הם מתייבשים. אם הם ממש קטנים, אפילו להקטין את הזמן בתנור ל20 דקות, ואם הם עבים מאוד אפשר גם עד חצי שעה.




תגובות