פסטה ברוטב עגבניות עשיר
- Adi Hemo
- 16 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
פסטה ברוטב עגבניות עשיר ועסיסי אלו שהילדים אוהבים אבל בטעמים איכותיים שאין מבוגר שלא יתאהב. מתאים כארוחה שלמה או כתוספת לכל מנה בשרית/ צמחונית אחרת.

הרוטב בכמות זו מספיק לאריזת פסטה של 500 גרם ואפילו יותר. תלוי בכמות הרוטב שאוהבים.
מצרכים לרוטב: 1 בצל 2 שיני שום כתושות חצי גזר חתיכת שורש סלרי
4 כפות שמן 1 קופסא רסק עגבניות (של 100 גרם) 1.5 פחיות של עגבניות מרוסקות (סה"כ 600 גרם)
חצי כף מלח
חצי כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
אופן ההכנה:
קוצצים בצל דק יחסית. מגרדים דק גזר ושורש סלרי בפומפייה, וכותשים שום. מתחילים בחימום מחבת/ סיר/ ווק עם השמן, מוספים יחד בצל, גזר ושורש סלרי ומטגנים על אש קטנה עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים שום כתוש ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים רסק ומערבבים יחד. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים. ומשאירים לבישול במשך 45 דקות עד שהרוטב סמיך. יש מידי פעם צורך לערבב את התערובת, אם רואים שהרוטב עוד לא מוכן ומתחיל להידבק, ניתן להוסיף מעט מים.
את הבישול יש לעשות או עם מכסה רשת (כמו בתמונות הבאות) או עם מכסה מעט פתוח כדי שהמים יתאדו, אבל שהרוטב לא ישפריץ לכל עבר.
כל שנותר הוא לבשל פסטה, לערבב בין השניים ויש מנה משגעת.
בתאבון!









Comments