נשנושי פילו בולגרית עם זילוף דבש
- Adi Hemo
- 27 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
נשנושי בורקס פילו שמתאימים לארוחת בוקר/ ערב או ביניים. בורקס פילו עם גבינה בולגרית וזילוף דבש. מתכון שנע בין מלוח למתוק לאוהבי הז'אנר :)

מצרכים:
עלי פילו 250 גרם גבינה בולגרית ספריי שמן/ זמן/ חמאה מומסת
לציפוי: מעט שמן שומשום דבש
אופן ההכנה:
מכינים מלבני גבינה בולגרית – פורסים את הקובייה לפרוסות, וכל פרוסה חוצים לחצי לרוחב ואת החצאים לעוד בערך 3-4 חלקים לאורך.

משמנים עלה פילו אחד ומניחים מעליו עלה פילו נוסף. מחלקים את המלבן לחצי לרוחב ואז חצי לאורך – מתקבלים לנו 4 מלבנים שווים. קצת לפני תחילת המלבן שמים חתיכת גבינה בולגרית, עוטפים אותה משני הצדדים ומתחילים לגלגל עד לסוף מלבן הפילו.
שמים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים מעט על מנת שהשומשום ידבק. מפזרים שומשום ואופים על 180 מעלות בערך 20-25 דקות.
בסיום מניחים את הבורקסים החמימים על צלחת ומזלפים דבש מעל.

תגובות