בייגלס כוסמין
- Adi Hemo
- 29 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
בייגלס כוסמין, בייגלה ירושלמי משולב קמח כוסמין. טעימים, רכים, והריח בבית... מאפייה!

מצרכים:
350 גרם קמח כוסמין
150 גרם קמח כוסמין לבן מלא 1 כף שמרים יבשים 50 גרם סוכר 280 גרם מים פושרים חצי כף מלח 2 כפות שמן זית
לציפוי:
ביצה כף סילאן שומשום/ שומשום שחור/ קצח/ מלח גס/ זרעי פשתן/ זרעי חמנייה
אופן ההכנה:
לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים את 2 סוגי הקמחים, מוסיפים סוכר ושמרים ונותנים ערבוב קל. מוסיפים מחצית מכמות המים ומתחילים ללוש. מוסיפים מלח ושמן ואז את יתרת המים בהדרגה (יכול להיות שהבצק יצטרך קצת פחות/ במידה וצריך יותר ניתן להוסיף עוד ממש מעט). לאחר איחוד הבצק משאירים אותו ללישה במיקסר 20 דקות נוספות.
בסיום הלישה אוספים את הבצק משמנים מעט ומשאירים בקערה משומנת להתפחה לשעה וחצי - שעתיים עד הכפלת הנפח. לאחר שתפחו מחלקים את הבצק בין 6-10 כדורים תלוי בגוגל שרוצים את הבייגלס. ומכדררים לכדורים חלקים. לאחר החלוקה לוקחים כל כדור ויצורים לו חור במרכז ומתחילים להרחיב את החור באמצעות הידיים כדי ליצור את הצורה של בייגלס. במידה והבצק מתנגד לכם, עברו ליתרת הכדורים וחיזרו שוב לטבעות שהתחלתם איתם - הבצק יהיה ממושמע יותר לאחר מנוחה קצרה - מבטיחה!
מתפיחים אותם שוב במשך 30 דקות נוספות. לאחר ההתפחה מערבבים ביצה עם סילאן ומורחים על הבייגלס. ומצפים בכל ציפוי שאוהים, אני כל פעם אוהבת לגוון.
אופים על 180 מעלות בערך 20 דקות עד שהם שחומים ויפים. בסיום מוציאה מהתנור ומזלפת/ מורחת קצת שמן זית.


Comments