בית לזית - בצק גבינות ממולא זיתים
- Adi Hemo
- 9 במרץ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
תוספת מגניבה לכל אירוח, נשנוש שכיף לאכול - בצק גבינות ממולא זיתים, או בשמם האחר - בית לזית.
מתכון קל מאוד שאת כל החומרים מלבד הזיתים ישר מערבבים יחד בקערה, אין צורך בצינון הבצק, הוא ישר מוכן למילוי ואפייה. מתאים לתוספת לארוחת ערב (הילדים יעופו על זה), נשנוש לצד הבירה, או לערב יין וגבינות עם חברים.
בואו נתחיל!

מצרכים:
350 גרם קמח 1 שקית אבקת אפייה ⅓ כוס שמן זית 40 גרם חמאה רכה/ מומסת 60 גרם גבינת פטה מגורדת 40 גרם גבינות קשות מגורדות (מוצרלה/ צהובה/ קשקבל) 250 גרם גבינה לבנה 2 כפות שומשום ½ כף קצח כפית שטוחה מלח ¼ כפית פלפל שחור טחון
למילוי: זיתים מגולענים (ירוקים/ קלמטה/ שחורים - מה שאוהבים)
לציפוי: שומשום
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד איחודם. אם הבצק מרגיש קצת יבש, אפשר להוסיף מעט מים (1-2 כפות). לאחר איחוד החומרים ניתן להתחיל למלא.
לוקחים חתיכת בצק, יוצרים גומה ושמים בתוכה זית. סוגרים ומגלגלים לעיגול וטובלים בשומשום, לאחר המילוי אני אוהבת לתת להם מעיכה קטנה וליצור צורת דסקית.
אופים על 180, 15-20 דקות.
בתיאבון!
הערות: ניתן לאפות באותו הרגע/ לשמור במקרר עד יום לפני האפייה אבל אם לא מתכננים לאכול בקרוב שווה להקפיא אותם, לאחר הוצאה מהקפאה ניתן לסדר בתבנית ולאפות, זמן האפייה יתארך במעט.






בית לזית - בצק גבינות ממולא זיתים
Comments